Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii
PrinteazaMămăligă pe grătar cu topping picant de rosii din: vanata, apa, malai grisat, ulei de masline, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, ceapa rosie, rosii, ardei iute, frunze de patrunjel, otet balsamic, sare, piper, ulei, ketchup.
Inrgediente:
- 1 vanata medie
- 2 cani apa
- 1/2 cana malai grisat, plus 1 lingura
- 1 lingurita ulei de masline
- sare
- piper proaspat macinat
- cimbru
- oregano
- ulei pentru uns
topping picant de rosii:
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 4 rosii maricele
- 2-3 ardei iuti mici, rosii
- 1/2 cana frunze proaspete de patrunjel, tocate
- 1 lingura otet balsamic
- sare
- piper proaspat macinat
- 1 lingura ulei
- 1 lingura ketchup sau sos barbecue
Mod de preparare:
Preparaţi o mămăligă cu apa şi mălaiul. Când este gata, amestecaţi în ea 1 linguriţă ulei de măsline, sare, piper măcinat şi oregano sau cimbru, după gust.
Turnaţi-o imediat într-o tăviţă tapetată cu folie de plastic, ca să vă fie mai uşor s-o tăiaţi. Când s-a răcit suficient, scoateţi-o din tavă şi tăiaţi-o în felii de cca 1 cm grosime.
Tăiaţi vânata pe lung, în felii de 1-1,5 cm grosime. Ungeţi feliile de mămăligă şi vânătă cu puţin ulei.
Frigeţi-le pe grătar, până se rumenesc pe ambele părţi, fără să se ardă. Serviţi-le fierbinţi, ca garnitură sau aperitiv, cu topping de roşii sau cu sosul de ardei copţi.
Topping picant de roşii:
Curăţaţi de sâmburi roşiile şi ardeii iuţi, tocaţi mărunt pulpa. Amestecaţi cu restul ingredientelor.
Săraţi, după gust, acoperiţi vasul şi lăsaţi cca 1 oră, să se întrepătrundă aromele.
Serviţi cu feliile de mămăligă şi vinete.
Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii
Pofta buna!