Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii

Printeaza

Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii din: vanata, apa, malai grisat, ulei de masline, sare, piper, cimbru, oregano, ulei, ceapa rosie, rosii, ardei iute, frunze de patrunjel, otet balsamic, sare, piper, ulei, ketchup.

 

Inrgediente:

  • 1 vanata medie
  • 2 cani apa
  • 1/2 cana malai grisat, plus 1 lingura
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • cimbru
  • oregano
  • ulei pentru uns

topping picant de rosii:

  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 4 rosii maricele
  • 2-3 ardei iuti mici, rosii
  • 1/2 cana frunze proaspete de patrunjel, tocate
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura ketchup sau sos barbecue

 

Mod de preparare:

Preparaţi o mămăligă cu apa şi mălaiul. Când este gata, amestecaţi în ea 1 linguriţă ulei de măsline, sare, piper măcinat şi oregano sau cimbru, după gust.

Turnaţi-o imediat într-o tăviţă tapetată cu folie de plastic, ca să vă fie mai uşor s-o tăiaţi. Când s-a răcit suficient, scoateţi-o din tavă şi tăiaţi-o în felii de cca 1 cm grosime.

Tăiaţi vânata pe lung, în felii de 1-1,5 cm grosime. Ungeţi feliile de mămăligă şi vânătă cu puţin ulei.

Frigeţi-le pe grătar, până se rumenesc pe ambele părţi, fără să se ardă. Serviţi-le fierbinţi, ca garnitură sau aperitiv, cu topping de roşii sau cu sosul de ardei copţi.

Topping picant de roşii:

Curăţaţi de sâmburi roşiile şi ardeii iuţi, tocaţi mărunt pulpa. Amestecaţi cu restul ingredientelor.

Săraţi, după gust, acoperiţi vasul şi lăsaţi cca 1 oră, să se întrepătrundă aromele.

Serviţi cu feliile de mămăligă şi vinete.

 

Mămăligă pe grătar cu topping picant de rosii

Mamaliga_pe_gratar_cu_topping_picant_de_rosii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.