Varză Acră cu Afumătură și Mămăligă – este un preparat tradițional românesc, cunoscut pentru gustul său. Această mâncare combină savoarea puternică a verzei murate cu aromele bogate ale afumăturii, toate servite alături de o mămăligă caldă și cremoasă. Ideală pentru sezonul rece, această rețetă nu doar că satisface pofta de mâncare, dar aduce și o […]
Mamaliga gratinata cu cascaval
PrinteazaMamaliga gratinata cu cascaval din: malai, sare, lapte, unt, praz, morcov, telemea, cascaval, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
Pentru mămăligă:
- 150 g mălai grisat
- 1 praf de sare
- 300 ml lapte
- 1 lingură unt
Pentru umplutură:
- 2 fire praz
- 1 morcov
- 200 g telemea de oi
- 2-3 linguri caşcaval ras
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Mamaliga gratinata cu cascaval:
Tai prazul rondele, dai morcovul prin răzătoarea mare şi le căleşti în uleiul bine încins.
Adaugi sare şi piper, după gust. Laşi să se răcească, apoi amesteci cu brânza fărâmiţată.
Fierbi laptele şi, când începe să clocotească, adaugi un praf de sare, torni mălaiul grişat, şi laşi pe foc 10 minute, amestecând permanent.
Când mămăliga se desprinde de pereţii vasului, adaugi o lingură de unt, amesteci şi răstorni jumătate într-un vas termorezistent.
Aşezi pe mijloc compoziţia de praz amestecată cu bucăţi de brânză, apoi torni restul de mămăligă.
Presari caşcaval răzuit si introduci forma la cuptor 15-20 de minute.
Pofta buna!
Tocăniță de Mistreț cu Mămăligă
Tocăniță de Mistreț cu Mămăligă: O Rețetă Tradițională din: carne de mistret, vin, ceapa, morcovi, usturoi, ardei gras, rosii in suc, dafin, rozmarin, boia, sare, piper, ulei, mamaliga. Descoperiți savoarea autentică a vânatului cu această tocăniță, un fel de mâncare robust și încărcat de tradiție. Perfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru o cină […]