Mamaliga gratinata
PrinteazaO reteta de mamaliga gratinata din: suc de rosii, ciuperci, cascaval, telemea, unt, ulei de masline, zahar, supa de legume sau de pui, sare, piper si malai grisat.
- 400 ml suc de rosii
- 400 g ciuperci Pleurotos
- 150 g cascaval
- 150 telemea
- 30 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- 500 ml supa de legume sau de pui
- sare
- piper dupa gust
- malai grisat
Mod de preparare:
Prepari o mămăliguţă mai moale, din supă şi mălai. Pui sucul de roşii la fiert cu zahărul şi uleiul până se îngroaşă.
Pui mămăliguţă într-un vas de yena şi faci mai multe adâncituri cu dosul lingurii, în care pui sosul de roşii.
Presari caşcaval şi brânză rase, iar peste ele pui ciupercile tăiate subţire.
Presari restul de caşcaval şi brânză rase şi dai preparatul la cuptor până se rumeneşte.
Serveşti mămăliga gratinată cât e caldă.
Mamaliga gratinata
Pofta buna!