Mamaliga in straturi cu branza de oaie
PrinteazaMamaliga in straturi cu branza de oaie din: apa, malai, branza telemea, branza de burduf, cas dulce, unt, feta, busuioc si sare.
- 1 l apa
- 200 g malai
- 200 g branza telemea
- 100 g branaz de burduf
- 100 g cas dulce
- 100 g unt
- 100 g feta
- busuioc proaspat
- sare
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu un praf de sare. Când dă în clocot, se toarnă mălaiul în ploaie şi se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Se fierbe 20 minute pe foc mic, amestecân-du-se încontinuu. Se rad brânzeturile pe răzătoareamică. Se pun într-un bol şi se adaugă 50 g unt moale şi busuioctocat. Se amestecă totul foarte bine.
Cantitatea de mămăligă se împarte în două. Se unge o tavă întinsă cu unt, se pune o parte din mămăligă şi se întinde cu palmele. Se pune compoziţia de brânză şi se uniformizează pe toată suprafaţa. Se acoperă cu restul de mămăligă, care se va întinde uşor cu palmele. Se pun câteva cubuleţe de unt deasupra, din loc în loc, şi se coace 20 minute lafoc moderat.
Mamaliga in straturi cu branza de oaie
Pofta buna!