Mamaliga in straturi
PrinteazaMamaliga in straturi din: malai, branza de burduf, telemea, cascaval de oaie, slaninuta, carnat taranesc, unt, ardei copti, bulion, usturoi, masline, patrunjel verde si sare.
- 500 g malai
- 100 g branza de burduf
- 100 g telemea
- 100 g cascaval de oaie
- 100 g slaninuta
- 1 carnat taranesc
- 100 g unt
- 2 ardei copti
- 2 linguri cu bulion
- 2 catei de usturoi
- masline
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Prepară o mămăligă un pic mai moale. Fierbe apa cu sare, iar când dă în clocot, dă focul la minimum şi toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu telul sau făcăleţul special. Lasă-I să fiarbă, amestecă, iar când începe să se ia de pe margini, închizi focul. Intre timp, rumeneşte un pic cârnatul şi slăninuţă, tăiate în felii subţiri. Scoate-le pe o farfurie. Amesrecă ardeiul copt tocat în fâşii, usturoiul tăiat fin şi bulionul.
Pune într-o formă ceramică mai încăpătoare câteva bucăţi de unt pe fund, apoi un strat gros-cior de mămăligă. Deasupra, brânza sfărâmată bine, din nou bucăţele de unt. Iarăşi mămăligă, slăninuţă, din nou mămăligă şi feliuţele de cârnat.
Deasupra, amestecul de ardei copt şi bulion, restul de unt, 4-5 măsline fără sâmburi şi, din belşug, caşcaval ras. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo 15-20 de minute, până ce se topeşte caşcavalul. Orneaza cu un de pătrunjel verde deasupra.
Mamaliga in straturi
Poftă bună!