Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză
PrinteazaO reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu doua feluri de branza din: malai, apa, sare, branza, parmezan, unt si frunze de menta.
- 350 g mălai
- 1,2 l apă
- sare
pentru asezonare:
- 220 g brânză (la alegere)
- 5 linguri parmezan ras
- unt
- câteva frunze de mentă
Mod de preparare:
Toarnă apa cu un praf de sare într-un vas de sticlă şi pune-o la fiert în cuptor, la putere maximă. Când clocoteşte, toarnă mălaiul în ploaie, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe, şi fierbe mămăliga.
Din momentul în care aceasta începe să se îngroaşe, fierbe-o încă 10 minute, amestecând din când în când ca să nu se prindă de fundul vasului. La sfârşit, adaugă sare, după gust.
Răstoarnă mămăliga pe un fund de lemn umezit, apoi întinde-o şi niveleaz-o cu o spatulă în aşa fel încât să formeze un strat cu grosimea de 1 cm. Las-o să se răcească şi cu ajutorul unei forme metalice (diametrul de circa 6 cm) decupează discuri din mămăligă, apoi taie-le jumătăţi.
Taie brânza felii. Aranjează feliile de mămăligă şi pe cele de brânză în straturi alternative într-un vas termorezistent uns cu unt, suprapunându-le câte puţin. Presară toată suprafaţa cu parmezan ras.
Pune preparatul în cuptor şi coace-l 20 de minute. La sfârşit, ţine-l sub grill câteva minute. Scoate din cuptor, decorează cu frunzuliţe de mentă si serveste imediat.
Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză
Pofta buna!