Mamaliga cu legume si sos
PrinteazaMamaliga cu legume si sos din: apa, malai, morcov, ardei capia, dovlecel, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, marar.
Ingrediente:
- 1,250 I apă
- 500 g mălai
- un morcov
- un ardei capia
- un dovlecel
- două conserve de roşii
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare Mamaliga cu legume si sos:
Apa se pune la fiert cu o lingură cu sare şi când începe să clocotească, se adaugă mălaiul.
Se amestecă bine cu un tel şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă compoziţia, amestecând din când în când ca să nu se formeze cocoloaşe.
Morcovul şi dovlecelul se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
Se prăjesc în uleiul încins până se înmoaie, se condimentează, se amestecă împreună cu mărar tocat apoi sej pun peste mămăligă.
Se amestecă, se toarnă în castroane udate cu apă şi se lasă 20 de minute.
Ceapa şi ardeiul curăţate se prăjesc în uleiul rămas de la dovlecei, se adaugă roşiile pasate, sare şi piper.
Se fierbe 15 minute apoi se serveşte alături de mămăliga cu legume.
Pofta buna!