Mamaliga cu legume si sos

Printeaza

Mamaliga cu legume si sos din: apa, malai, morcov, ardei capia, dovlecel, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, marar.

Ingrediente:

  • 1,250 I apă
  • 500 g mălai
  • un morcov
  • un ardei capia
  • un dovlecel
  • două conserve de roşii
  • o ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • mărar

 

 

Mod de preparare Mamaliga cu legume si sos:

Apa se pune la fiert cu o lingură cu sare şi când începe să clocotească, se adaugă mălaiul.

Se amestecă bine cu un tel şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă compoziţia, amestecând din când în când ca să nu se formeze cocoloaşe.

Morcovul şi dovlecelul se curăţă, se spală şi se taie mărunt.

Se prăjesc în uleiul încins până se înmoaie, se condimentează, se amestecă împreună cu mărar tocat apoi sej pun peste mămăligă.

Se amestecă, se toarnă în castroane udate cu apă şi se lasă 20 de minute.

Ceapa şi ardeiul curăţate se prăjesc în uleiul rămas de la dovle­cei, se adaugă roşiile pasate, sare şi piper.

Se fierbe 15 minute apoi se serveşte alături de mămăliga cu legume.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.