Mămăligă cu legume

Printeaza

Mămăligă cu legume din: apa, sare grunjoasa, malai, ciuperci, masline, pasta de tomate, pasta de ardei, rosii, dovlecel, ulei, unt, sare, piper, cimbru si ardei iute.

Ingrediente:

  • 3,5 litri apa
  • o lingura cu sare grunjoasa
  • un kilogram malai
  • 300 g ciuperci
  • 100 g masline feliate
  • o lingura cu pasta de tomate
  • o lingura cu pasta de ardei
  • 4 rosii
  • un dovlecel
  • 150 ml ulei
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare.

Se amestecă bine cu pasta de tomate şi 50 ml ulei, pasta de ardei, sare şi piper.

Se fierbe totul până scade sosul, se adaugă cimbru, se mai fierbe două minute şi se opreşte focul.

Ciupercile întregi sau tăiate în jumătăţi se prăjesc în uleiul rămas împreună cu dovlecelul tăiat cubuleţe, măslinele, sare, piper şi cimbru.

Apa se pune la fiert împreună cu sarea mare şi untul. Când începe să clocotească se adaugă tot mălaiul, se amestecă şi se lasă să fiarbă.

Când s-a îngroşat se’ia de pe foc, se adaugă piper şi cimbru după gust.

Se amestecă bine ca să se omogenizeze, se pune pe platouri împreună cu ciupercile prăjite, se stropeşte cu sosul de roşii şi se servesc.

La sosul de rosii se poate adauga si ardei iute tocat marunt.

 

Mămăligă cu legume

Mamaliga_cu_legume

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.