Mămăligă cu ochiuri în cuiburi

Printeaza

O reteta de mamaliga cu ochiuri in cuiburi din: malai, apa, sare, ulei si oua.

Ingrediente:Mămăligă cu ochiuri în cuiburi

  • 250 g de malai
  • 1 litru de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 3 oua

 

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert, în care se adaugă sarea şi uleiul. Când începe să clocotească, se toarnă mălaiul în ploaie amestecând încontinuu cu telul sau cu o lingură de lemn.

După ce s-a încorporat tot mălaiul, se lasă mămăliga la fiert aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când (mămăliga nu trebuie să fie prea tare).

Se răstoarnă mămăliga într-un vas termorezistent şi se formează cu o lingură trei scobituri (cuiburile). Se sparg ouăle şi se pune fiecare în cuibul său.

Se dă la cuptor 3-4 minute sau până se coagulează ouăle. Se serveşte mămăliga caldă cu brânză telemea.

Mămăligă cu ochiuri în cuiburi

Mămăligă cu ochiuri în cuiburi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.