Mămăligă cu ochiuri în cuiburi
PrinteazaO reteta de mamaliga cu ochiuri in cuiburi din: malai, apa, sare, ulei si oua.
- 250 g de malai
- 1 litru de apa
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri de ulei
- 3 oua
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert, în care se adaugă sarea şi uleiul. Când începe să clocotească, se toarnă mălaiul în ploaie amestecând încontinuu cu telul sau cu o lingură de lemn.
După ce s-a încorporat tot mălaiul, se lasă mămăliga la fiert aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când (mămăliga nu trebuie să fie prea tare).
Se răstoarnă mămăliga într-un vas termorezistent şi se formează cu o lingură trei scobituri (cuiburile). Se sparg ouăle şi se pune fiecare în cuibul său.
Se dă la cuptor 3-4 minute sau până se coagulează ouăle. Se serveşte mămăliga caldă cu brânză telemea.
Mămăligă cu ochiuri în cuiburi
Pofta buna!