Mamaliga pane cu dulceata
PrinteazaMamaliga pane cu dulceata din: lapte, faina din malai, oua, zahar, unt, lamaie, pesmet, nuca de cocos, ulei, dulceata.
- 500 ml lapte
- 200 g făină de mălai
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 2 linguri unt
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 linguriţă aromă de vanilie
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 6-6 linguri pesmet şi nucă de cocos
- 150 ml ulei pentru prăjit
- dulceaţă şi zahăr pudră pentru servire
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele cu untul, zahărul şi coaja de lămâie, când a dat în clocot, se adaugă făina de mălai şi se fierbe o mămăligă de consistenţă mai tare.
Se ia de pe foc, se lasă câteva minute, apoi se adaugă zeama de lămâie, aromase vanilie, 1 ou şi se amestecă energic. Se scoate într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt şi se lasă 30 de minute la răcit.
Se taie în romburi şi se trec prin ou bătut şi prin amestecul de pesmet-nucă de cocos. Se prăjesc în ulei fierbinte, se scot pe prosoape de hârtie.
Se servesc presărate cu zahăr pudră şi cu dulceaţă.
Pofta buna!