Mamaliga cu pasta de rucola
PrinteazaMamaliga cu pasta de rucola din: faina de malai, sare, unt, piper, rucola, smantana, ulei, sunca, parmezan, gogosari, patrunjel.
- 200 g făină de mălai grişată
- sare
- 1 lingură unt
- piper alb măcinat
Pentru pastă:
- 3 mâini de rucola proaspătă
- 3 linguri smântână de 20% grăsime
- 1 lingură ulei extravirgin
- sare
- piper mozaic, măcinat
- 100 g şuncă afumată
- 100 g parmezan ras
- câteva felii de gogoşari roşii
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pui 600 ml apă la fiert cu puţină sare, presari făina de mălai în ea, în firicel, amestecând continuu, până se face o compoziţie mai groasă, dar nu prea tare.
Spre final adaugi şi untul în ea şi condimentezi cu piper alb măcinat. Iei de pe foc.
Speli şi alegi rucola verde. Laşi să se scurgă, aşezi în aparatul de zdrobit şi laşi 2 minute, după care pui amestecul într-un bol cu smântână.
Iei blenderul de mână şi pasezi câteva minute, amestecând uleiul în ea. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Iei un vas de sticlă termoizolant, aşezi un rând de mămăligă în ea, urmând un rând de pastă de rucola, apoi tai bucăţele de şuncă afumată şi le presari şi pe ele.
Razi parmezanul deasupra şi introduci vasul în cuptor pentru 15 minute, până ce preparatul se rumeneşte bine.
Scoţi din cuptor, laşi puţin la răcit şi decorezi cu felii de gogoşari şi cu pătrunjel verde.
Mamaliga cu pasta de rucola
Pofta buna!