Mamaliga pe paturi de legume
PrinteazaMamaliga pe paturi
- mamaliga
- 250 g ciuperci fierte
- 250 g dovlecei
- 250 g vinete
- 3 bucăţi ardei gras
- 250 g varză tânără
- 250 g conopodă
- 300 ml bulion roşii
- 5 ouă
- 400 g roşii
- 250 g caşcaval ras
- 1 căpăţână usturoi
- 200 mg smântână
- 250 g fasole verde tânără
- sare
- piper
- cimbru
- mărar
- leuştean
- 100 g ulei floarea soarelui sau măsline
Mod de preparare:
Pe fundul ceaunului se pune untdelemnul, apoi primul strat de mămăligă 1 – 2 cm.
Strat de roşii (200 g), ardei gras, ciuperci.Se bat împreună smântână, bulionul, sarea, piperul, cimbrul, ouăle.
Se toarnă o treime din sos peste ce e deja în ceaun. Se aşterne strat de mămăligă strat de dovlecei, varză, conopidă, vinete se toarnă sos mămăligă.
Fasole verde, roşiile rămase tăiate felii, usturoiul pisat,mămăligă caşcavalul se presară peste tot şi se acoperă cu sosul rămas.
Se dă la cuptor (foc mic, 20 de minute, acoperit, 10 minute descoperit.
Se oferă cu sos de smântână cu mărar.
Pofta buna!