Mamaliga pe paturi II

Printeaza

Mamaliga pe paturi

Ingrediente:Mamaliga pe paturi II

  • mămăliga
  • 250 g cârnaţi
  • 500 g carne tocată de porc
  • 500 ml bulion roşii
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • tarhon
  • boia
  • 5 ouă
  • 100 ml smântână
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml ţuică
  • 200 g caşcaval
  • 100 g slănină afumată
  • 1 ceapă tocată mărunt, bob de orez

 

Mod de preparare:

Se tapetează fundul ceaunului cu slănină.Se aşterne un prim strat de mămăligă 1-2 cm .Se bate bulionul cu ouăle, smântână, vinul, cu sare, piper, cimbru, boia, ţuică .Se toarnă cam o cincime din sos peste primul strat de mămăligă .Se întinde un strat de carne.

Urmează mămăliga, peste care se toarnă iar sos ,strat de carne tocată frecată cu ceapa tocată,mămăligă o cincime din sos, cârnaţi tăiaţi felii mămăligă,ultimul strat, din caşcaval ras, peste care se toarnă sosul rămas.

Se dă la cuptor.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • mamaliga in paturi

1 comentariu

  1. A fost binevenita reteta aceasta mai ales ca suntem o familie de mamaligari. E ft buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.