Mamaliga pe paturi II
PrinteazaMamaliga pe paturi
- mămăliga
- 250 g cârnaţi
- 500 g carne tocată de porc
- 500 ml bulion roşii
- piper
- sare
- cimbru
- tarhon
- boia
- 5 ouă
- 100 ml smântână
- 200 ml vin alb
- 50 ml ţuică
- 200 g caşcaval
- 100 g slănină afumată
- 1 ceapă tocată mărunt, bob de orez
Mod de preparare:
Se tapetează fundul ceaunului cu slănină.Se aşterne un prim strat de mămăligă 1-2 cm .Se bate bulionul cu ouăle, smântână, vinul, cu sare, piper, cimbru, boia, ţuică .Se toarnă cam o cincime din sos peste primul strat de mămăligă .Se întinde un strat de carne.
Urmează mămăliga, peste care se toarnă iar sos ,strat de carne tocată frecată cu ceapa tocată,mămăligă o cincime din sos, cârnaţi tăiaţi felii mămăligă,ultimul strat, din caşcaval ras, peste care se toarnă sosul rămas.
Se dă la cuptor.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mamaliga in paturi
A fost binevenita reteta aceasta mai ales ca suntem o familie de mamaligari. E ft buna