Mamaliga rumenita cu carnati

Printeaza

Mamaliga rumenita cu carnati din: malai, sare, apa, untura de porc, carnati de casa, branza de burduf.

Ingrediente:

  • 300 g malai
  • sare
  • 1 l apa
  • 1-2 linguri cu untura de porc sau unt
  • 1 kg carnati de casa sau carnati afumati
  • 400 g branza de burduf

 

Mod de preparare:

Mamaliga rumenita cu carnati: Faceti o mamaliga din apa, sare si malai turnat in ploaie. Amestecati cu lingura de lemn ca sa nu faca cocoloase, fierbeti 20 minute la foc mic.

Lasati mamaliga sa se raceasca, apoi taiati-o felii subtiri de 1-2 cm pe care le prajiti in untura incinsa pana cand se rumenesc.

Frigeti carnatii pe gratar, taiati-i felii si serviti-i calzi, langa mamaliga rumenita.

Puneti langa carnati branza de burduf taiata felii si ceapa sparta. Serviti cu muraturi sau salate din legume crude.

 

Pofta buna!

 

 

Riesling: Regele Vinurilor Albe

Riesling este unul dintre cele mai apreciate și respectate soiuri de struguri din lume, un vin care a cucerit inimile iubitorilor de vinuri albe de pretutindeni. Cu o istorie adânc înrădăcinată în regiunile viticole celebre ale lumii și un profil aromatic unic, Riesling oferă […]

Tocăniță de Varză cu Slănină Afumată

Aceasta rețetă de tocăniță de varză cu slănină afumată este un exemplu clasic de mâncare comfort, aducând în prim plan aromele autentice românești. Ingrediente: Varză albă – 1 varză mare, tocată grosier Slănină afumată – 300 g, tăiată în cuburi mici Ceapă – 2 bucăți mari, tocate mărunt […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.