Mamaliga rumenita cu carnati
PrinteazaMamaliga rumenita cu carnati din: malai, sare, apa, untura de porc, carnati de casa, branza de burduf.
- 300 g malai
- sare
- 1 l apa
- 1-2 linguri cu untura de porc sau unt
- 1 kg carnati de casa sau carnati afumati
- 400 g branza de burduf
Mod de preparare:
Faceti o mamaliga din apa, sare si malai turnat in ploaie. Amestecati cu lingura de lemn ca sa nu faca cocoloase, fierbeti 20 minute la foc mic.
Lasati mamaliga sa se raceasca, apoi taiati-o felii subtiri de 1-2 cm pe care le prajiti in untura incinsa pana cand se rumenesc.
Frigeti carnatii pe gratar, taiati-i felii si serviti-i calzi, langa mamaliga rumenita.
Puneti langa carnati branza de burduf taiata felii si ceapa sparta. Serviti cu muraturi sau salate din legume crude.
Pofta buna!