Mamaliga cu sos de legume

Printeaza

Mamaliga cu sos de legume din: dovlecei, morcov, ceapa, bulion, rosii, ardei capia, sare, piper, ulei, patrunjel, malai, apa, sare.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură de bulion
  • 6 roşii mici
  • 2 ardei capia
  • sare
  • piper
  • 4 linguri de ulei
  • 1 legătură de pătrunjel

Ingrediente pentru mămăligă

  • 500 g mălai
  • 800 ml apă
  • sare

 

Preparare Mamaliga cu sos de legume:

Se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi, între timp, se pregătesc şi celelalte legume.

Ceapa şi morcovul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se pun într-o cratiţă la călit cu puţin ulei iar după ce s-au înmuiat se pun şi celelalte legume şi se lasă să fiarbă.

Se pune bulionul şi puţină apă şi se lasă să fiarbă încă 5 minute. între timp, se pune sarea, piperul şi pătrunjelul tocat mărunt.

Se mai lasă să fiarbă 2-3 minute, se adaugă roşiile şi se călesc şi ele întorcându-le continuu.

Pentru mămăliga, se pun la fiert 800 ml de apă cu sare într-un tuci. Când apa clocoteşte, se pune în ploaie mălaiul amestecându-se continuu.

După ce a fiert mămăliga se formează cu lingura găluştele şi se aşeză pe un platou iar peste găluşte se pune tocana de legume.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu prea sunt fana mamaliga, dar o sa incerc si eu o mamaliga cu sos de legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.