Mamaliga in straturi cu carnati si costita
PrinteazaMamaliga in straturi cu carnati si costita din: carnati, costita afumata, branza de oaie, malai grisat, unt, untdelemn, sare.
- cate 200 g carnati, costita afumata, branza sarata de oaie si malai grisat
- 1 lingura unt
- 2 linguri untdelemn
- sare
Mod de preparare:
Tai cârnatui şi costiţa în felii subţiri şi le prăjeşti în uleiul fierbinte. Le scoţi pe o farfurie şi le păstrezi calde. Fierbi 750 ml apă într-un tuci, după care presari sarea şi mălaiul şi amesteci energic, ca să nu se formeze cocoloaşe. Fierbi mămăliga la foc mic, timp de 20 de minute, amestecând periodic.
Mămăliga trebuie să aibă o consistenţă mai tare, dar să se poată întinde în straturi. Ungi cu unt baza şi pereţii unui vas termorezistent, potrivit de mare. Intinzi pe rând 3-4 straturi de mămăligă şi între ele aşezi felii de cârnaţi, brânză rasă şi felii de costiţă.
Acoperi vasul cu un platou mai mare, apoi o răstorni rapid, ţinând în contact strâns platoul cu vasul. Ornezi cu brânză sau cu felii de costiţă şi de cârnaţi, pe care ai avut grijă să le păstrezi pentru decor. Serveşti preparatul cald.
Mamaliga in straturi cu carnati si costita
Pofta buna!
O sa incerc si eu mamaliga asta