Mamaliga in straturi
PrinteazaO reteta delicioasa de mamaliga in straturi din: malai, apa, lapte dulce, unt, branza de vaci, oua, ciuperci, ardei capia, ardei iute, ceapa, sare, piper, ulei de floarea soarelui si patrunjel.
- 350 g malai
- 500 ml apa
- 500 ml lapte dulce
- 100 g unt
- 500 g branza de vaci
- 6 oua
- 500 g ciuperci
- un ardei capia
- un ardei iute
- o ceapa
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- patrunjel
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert într-o oală împreună cu untul, laptele dulce, o linguriţă de sare şi jumătate din cantitatea de mălai. Când mălaiul din oală a început să se umfle, se adaugă şi restul de mălai, se amestecă cu un tel şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, până se obţine o mămăligă moale.
Se unge cu unt o tavă, se toarnă un strat de mămăligă, se pune brânză de vaci, alt strat de mămăligă şi se lasă să se răcească. Se fac adâncituri din loc în loc cu ajutorul unui polonic, se pune câte un ou în fiecare, se pre¬sară sare şi piper şi se introduc în cuptorul încins.
Se coace la foc mediu până ce gălbenuşul de ou s-a întărit, se scoate tavă din cuptor şi se păstrează la cald. Ceapa, usturoiul, ardeiul capia şi ardeiul iute se spală, se toacă mărunt şi se călesc în puţin ulei.
Se adaugă ciupercile, se condimentează şi se păjesc la foc iute zece minute, adăugând puţină apă ca să nu se ardă.Mămăliga se serveşte caldă, alături de legumele prăjite, presărate cu pătrunjel tocat.
Mamaliga in straturi
Pofta buna!