Mamaliga umpluta cu praz si cascaval din: mălai, apă, sare, cascaval, praz, ulei, piper.
Ingrediente:
400 g mălai
800 mi apă
sare
50 g caşcaval
Pentru umplutură:
3 bucăţi praz
3-4 linguri ulei
sare
piper
200 g caşcaval
Mod de preparare:
Pentru mămăligă, pui într-un ceaun apă cu sare şi o mână de mălai la fiert.
Când începe să clocotească adaugi mălaiul, în ploaie, şi amesteci bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloaşe.
Laşi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, până ce începe să se desprindă de pe marginile ceaunului. Adaugi caşcavalul ras şi mai ţii să fiarbă 1 minut.
Răstorni si lasi să se răcorească. Intre timp, speli prazul şi-l tai mărunt.
Il căleşti în ulei încins, cu sare şi piper, până se înmoaie.
Intr-o tavă de cuptor, unsă cu ulei, întinzi jumătate din mămăligă, inclusiv pe margini.
Amesteci prazul cu 150 g de caşcaval ras şi-l pui peste mămăligă.
Deasupra întinzi restul de mămăligă şi presari caşcavalul rămas.
Dai vasul la cuptor şi-l ţii până când se gratinează.
Mămăligă cu brânză şi iaurt din: malai, apa, sare, branza, iaurt. Ingrediente: 500 ml apă 180g făină de mălai 1 linguri de sare 100g brânză slabă 2 linguri de iaurt Mod de preparare: Se pun 500 ml de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare, pentru a scurta procesul. Când […]
Mamaliga cu branza si smantana din: malai, apa, sare, branza de vaci, smantana. Ingredinte: 1 cana malai 2 cani apa o lingurita sare branza de vaci smantana Mod de preparare Intr-o oala se pun apa si sarea si se presara malaiul imediat. Se amesteca repede continuu, in timp ce apa si malaiul fierb pe […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.