Ciulama de vitel cu legume din: carne de vitel, unt, morcovi, ceapa, ciuperci, smantana, lamai, faina, vin, sare, piper. Ingrediente: un kg cuburi de carne de viţel 100 g unt 2-3 morcovi o ceapă mare o conservă mică ciuperci tăiate un pahar mic smântână sucul unei lămâi un gălbenuş 2 linguri făină 250 ml vin […]
Mamaliguta cu surprize
PrinteazaMamaliguta cu surprize din: lapte, branza, malai, carne de vitel, ceapa, morcov, ardei rosu, sare, piper, ulei.
- 1 l lapte
- 200 g branza rasa
- 3/4 kg malai
- 200 g carne tocata de vitel
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei rosu
- sare
- piper
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Fierbi laptele cu un praf de sare, adaugi malaiul cate putin, batand cu telul.
Faci o mamaliguta vartoasa, o iei de pe foc si o lasi sa se raceasca putin.
Ungi cu putin ulei o tava dreptunghiulara mica. Intinzi un strat de mamaliga.
Apoi presari branza rasa si apesi sa intre in branza.
Faci guguloaie din carnea de vitel amestecata cu ceapa, morcovul si ardeiul date pe razatoare.
Peste guguloaie pui iar mamaliga si faci cu mana mici placintele ce se muleaza pe guguloaie ca o plapumioara.
Apoi presari iar branza rasa si bagi tava in cuptorul incins. Trebuie sa se rumeneasca putin.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciulama de vitel cu legume
Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta
O reteta de pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta din: pastrama de oaie, ceapa, usturoi, bere, malai, ulei de masline, sare si piper. Poate te intereseaza si: Pastrama de miel la gratar Cum se prepara Baitul pentru pastrama de oaie (VIDEO) Pastrama de vitel Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 2 cepe 2 […]
Pofta buna!