Manatarci in untdelemn
PrinteazaManatarci in untdelemn din: manatarci, rosii, ceapa, untdelemn, sare, piper, verdeata.
- 1 kg mânătărci
- 5 cepe
- 500 ml untdelemn
- 2 kg roşii
- sare
- piper
- suc de rosii
- verdeata
Mod de preparare:
Se aleg mânătărci proaspete, se curăţă de codiţe, se spală şi se lasă pe o sită să se scurgă bine de apă.
Ceapa, tocată foarte mărunt, se căleşte în untdelemn, mestecând cu o lingură de lemn şi, când s-a îngălbenit, se adaugă mânătărcile tăiate în şuviiţe şi se înăbuşe bine, acoperind vasul cu un capac.
Se lasă să fiarbă împreună până ce mai scade apa pe care au lăsat-o ciupercile. Când sosul a scăzut, se adaugă sucul de roşii. După câte va clocote, se potriveşte de sare şi piper, adăugând şi verdeaţa tocată mărunt.
Când sosul a scăzut şi untdelemnul s-a ridicat deasupra, mâncarea este gata. Se lasă să se răcească şi se toarnă în borcane, lăsând un spaţiu liber de 1,5-2 cm. Se închid cu folie adezivă.
Se fierb la bain-marie, în prima zi, timp de 40 minute, iar a doua zi, 15 minute.