Mancare acrisoara cu carne de vita
PrinteazaMancare acrisoara cu carne de vita din: carne de vita, slanina, untura, ceapa, boia, usturoi, dafin, sare, piper, smantana, faina, mustar, lamaie.
- 1 kg carne de vită
- 150 g slănină afumată
- 2 linguri untură
- 2 cepe roşii
- 1 linguriţă boia
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă piper boabe
- 1 foaie dafin
- sare
- 200 ml smântână
- 3 linguri făină
- 1 linguriţă muştar
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 300 ml supă de oase
Mod de preparare:
Slănina se taie felii subţiri, apoi se topeşte în puţină grăsime. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, se căleşte, se presară cu boia, se stinge cu 100 ml de apă, apoi se lasă pe foc până scade zeama.
Se adaugă carnea de vită tăiată fâşii, se lasă puţin să se rumenească, apoi se toarnă supa de oase. Se condimentează cu sare, piper, usturoi, foaie de dafin, zeamă de lămâie şi muştar.
Se acoperă cratiţa şi se fierbe mâncarea la foc slab timp de o oră.
La sfârşit, se drege cu smântână, care s-a omogenizat în prealabil cu făina. Se mai lasă să clocotească 10 minute. Acest preparat se serveşte cu ardei iute şi, după preferinţă, cu smântână.
Pofta buna!