Mancare de ardei grasi

Printeaza

Mancare de ardei grasi din: ardei gras, supa de legume, ceapa, morcovi, ulei, pasta de tomate, rosii, boia, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg ardei gras
  • 500 ml supă de legume
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 150 ml ulei
  • 2 linguri ţiastă de tomate
  • 1 kg rosii
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Mancare de ardei grasi:

Cureţi ardeii de cotoare şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi mai mari, de circa 3 cm.

Cureţi şi speli morcovii şi ceapa, apoi toci mărunt ceapa, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mare.

Căleşti ceapa şi morcovii în ulei, circa 5-6 minute, apoi adaugi ardeiul gras şi continui călirea încă 5-6 minute, la foc mic, amestecând din când în când.

Pui pasta de tomate şi boiaua de ardei şi după 2 minute adaugi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe.

Adaugi supa de legume, jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc mic încă 15-20 de minute.

Serveşti mâncarea de ardei cu pătrunjel tocat şi presărat pe deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.