Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi
PrinteazaMancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi din: pulpa de porc, cartofi, ceapa, gogosari, ulei, zahar, boia dulce, sare si piper.
- 800 g pulpa de porc
- 5-6 cartofi
- 2-3 cepe
- 3 ardei rosii sau gogosari rosii sau bulion
- 3-4 linguri ulei
- 2 lingurite zahar
- boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai cubuleţe şi apoi o laşi să se scurgă, după care o pui la înăbuşit. Speli şi tai în cubuleţe sau felii subţiri ceapa şi ardeii, le freci cu puţină sare şi le pui peste carnea înăbuşită. Acoperi cu un capac şi laşi totul să fiarbă în sucul propriu, adăugând apoi puţină apă călduţă.
Pui şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi laşi totul la foc mic. Verifici apoi cu o furculiţă dacă s-a fiert carnea şi o condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi, la sfârşit, adaugi roşiile sau bulionul.
Mai laşi câteva minute să fiarbă şi apoi dai preparatul la cuptorul bine încins, pentru circa 5 minute. Ornezi cu pătrunjel verde tăiat mărunt şi serveşti mâncarea caldă.
Mancare ardeleneasca cu pulpa de porc si cartofi
Poftă bună!