Ciorba ardeleneasca de pui din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii, usturoi, slanina, patrunjel, otet. Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet Mod de preparare: Se pune carnea […]
Mancare ardeleneasca
PrinteazaO reteta de mancare ardeleneasca cu pulpa de porc, boia dulce de ardei, ceapa, cartofi, zahar, ulei, sare, piper, rosii in bulion si gogosari congelati.
- 800 g pulpa de porc
- boia dulce de ardei
- paprika
- 2-3 cepe
- 5-6 cartofi
- 2 lingurite zahar
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper
- rosii in bulion
- 3 ardei rosii sau gogosari congelati
Mod de preparare:
Se spală carnea, se taie cubuleţe şi se lasă să se scurgă, după care se pun la înăbuşit.
Se spală ceapa şi ardeii şi se taie felii subţiri. Se freacă cu sare şi se pun peste carnea înăbuşită.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în sucul propriu, adăugându-se apă călduţă.
Se pun şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi se lasă la foc mic.
Se verifică cu o furculiţă dacă s-a fiert carnea şi se condimentează cu sare, zahăr, paprika, piper negru boabe şi măcinat, iar la sfârşit se adaugă roşiile în bulion.
Se mai lasă câteva minute să fiarbă şi apoi se bagă la cuptorul bine încins.
Se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde.
Mancare ardeleneasca
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Tocana ardeleneasca de ficat
Tocana ardeleneasca de ficat din: ficat, carnati, costita, ciuperci, ceapa, faina, ulei, sare, piper, vin. Ingrediente: 300 g ficat de vită 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 300 g bureţi 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1/2 lingură făină 5 linguri ulei 50 ml vin piper sare Mod de preparare: Bureţii, […]
Pofta buna!