Mancare aromata cu legume

Printeaza

Mancare aromata cu legume din: ciuperci proaspete (sau din con­servă), ţelina, morcovi, porumb (mazăre), ardei graşi, ceapa, alune decojite (nesărate), sos de soia, sos de peşte, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper alb, negru şi verde, boia de ardei, pastă de tomate (1 pahar suc de roşii).

 

Ingrediente: Deliciul cu legume

  • 0,5 kg ciuperci proaspete (sau din con­servă)
  • 2 ţeline potrivite
  • 3 morcovi mari
  • 1 cutie porumb (mazăre)
  • 2-3 ardei graşi
  • 4-5 cepe potrivite
  • alune decojite (nesărate)
  • sos de soia
  • sos de peşte
  • praf de curry
  • amidon alimentar
  • sare
  • piper alb, negru şi verde – praf
  • boia de ardei
  • 2 linguri pastă de tomate (1 pahar suc de roşii)

Mod de preparare:

Ţelina şi morcovul se taie pai, ardeii, carouri mari şi ciupercile (dacă sunt mici) se lasă întregi (cele mari, se taie în jumătăţi).

Ceapa se despică în patru.

Intr-o tigaie adâncă de teflon se călesc, în puţin ulei, morcovul cu ţelina, atât cât să se înmoaie.

Se adaugă ciupercile fierte, alunele şi porumbul. Se sting cu o jumătate de ceaşcă de apă şi se înăbuşă în continuare, zece-douăsprezece minute.

Se adaugă ardeii graşi, sarea, amidonul diluat în puţină apă rece, piperul şi ceapa, având grijă să nu se sfărâme prea tare în timp ce sunt amestecate legumele.

Când este aproape gata se adaugă sosul de soia şi cel de peşte şi praful de curry. Se lasă să dea într-un clocot.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.