Mancare de arpagic
PrinteazaMancare de arpagic din: arpagic, carne de porc, usturoi, vin, mazare, pasta de tomate, lamaie, sare, piper.
- 500 g arpagic
- 500 g carne de porc putin impanata
- 1 capatana de usturoi
- 1 cescuta cu vin
- 2-3 linguri cu mazare fiarta
- 1 lingura cu pasta de tomate
- 1 lamaie mica
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lasă arpagiculîn apă rece ojumătate de oră, curăţă-l şi căleşte-lîn puţin ulei.
Adaugă carnea de porc, tăiată cubuleţe, condimentată cu sare şi piper, şi lasă să se înăbuşe bine. Din când în când, stropeşte cu apă şi puţin vin.
Când bucăţile de carne sunt bine pătrunse, adaugă mazărea şi usturoiul tăiat rondele.
Incorporează pasta de tomate şi lasă să dea în câteva clocote.
La final, potriveşte de sare şi acreşte cu puţină zeamă de lămâie.
Mancare de arpagic
Pofta buna!