Mancare bihoreana

Printeaza

Mancare bihoreana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare si piper.

Ingrediente:Mancare bihoreana

  • 600 g carne de pui
  • 2 morcovi
  • 1 gulie mica
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 ou
  • 200 ml smantana
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 l apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli, cureţi carnea şi o pui la fiert în apă cu sare. Când începe să fiarbă, înlături spuma formată. Cureţi şi speli legumele, iar morcovul, ceapa şi gu­lia le dai pe răzătoarea mare. Apoi le căleşti în pu­ţin ulei şi le adaugi peste carne.

Separat, amesteci cu un tel gălbenuşul cu 200 ml de smântână şi un polonic de ciorbă fierbinte. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, adaugi com­poziţia de smântână şi amesteci cu o lingură de lemn până se omogenizează.

Potriveşti de sare şi piper, mai laşi câteva clocote şi opreşti focul. Pre­sari pătrunjelul şi leuşteanul spălate şi tocate fin.

Mancare bihoreana

Mancare bihoreana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.