Mâncare de bob, cu chiftele de dovlecei

Printeaza

Mâncare de bob, cu chiftele de dovlecei din: bob, ceapa, pasta de tomate, faina, patrunjel, sare, piper, cimbru verde, ulei.

Ingrediente:

  • 1 bol cu boabe de bob
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de tomate sau 2 rosii
  • 1 lingura faina
  • patrunjel sau marar
  • sare
  • piper
  • cimbru verde
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare Mâncare de bob, cu chiftele de dovlecei:

Cureti pastaile de bob. Boabele obtinute le speli. Intr-o tigaie calesti ceapa tocata marunt.

Adaugi boabele si completezi cu apa fierbinte. Dupa ce au fiert, devenid moi, le condimentezi cu sare, piper, cimbru verde, adaugi pasta de tomate sau rosiile date pe razatoare.

Dizolvi faina in apa rece si o adaugi in sos. Amesteci si lasi sosul pe foc pana se leaga. Scoti firele de cimbru verde.

Pe o farfurie asezi 2-3 chiftele de dovlecei, tocanita alaturi si deasupra presari patrunjel tocat marunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.