Mancare de bulgur cu fasole
PrinteazaO reteta de mancare de bulgur cu fasole din: bulgur, fasole pestrita boabe, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, cimbru, apa si sare.
- 250 g bulgur fin
- 150 g fasole pestrita boabe
- 5 cepe albe
- 1 ardei gras verde
- 3 rosii coapte bine
- 1 catel de usturoi
- 5 linguri ulei de masline extravirgin
- 1/2 lingurita cimbru
- 500 ml apa
- sare
Mod de preparare:
Spală fasolea şi pune-o la înmuiat în apă rece pentru 12 ore, scurge-o şi fierbe-o în apă cu puţină sare, la foc mediu. După circa 35 de minute ia-o de pe foc şi dă-o deoparte.
Curăţă ceapa şi tai-o julien. Curăţă, spală, zvântă şi taie ardeiul gras fâşii. încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte legumele.
Când sunt aurii, adaugă bulgurul, sare, după gust, şi cimbrul şi căleşte totul câteva minute. Adaugă roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe, fasolea fiartă (mai degrabă zemoasă, nu scursă complet), usturoiul curăţat şi tocat mărunt şi 500 ml de apă.
Acoperă vasul cu un capac şi lasă-l să fiarbă la foc mic, timp de 20 de minute, ca să se întrepătrundă aromele, apoi serveste.
Mancare de bulgur cu fasole
Pofta buna!