Mancare cu caltabos si sangerete
PrinteazaMancare cu caltabos si sangerete din: caltabos, sangerete, carnat afumat, cartofi, untura, ceapa, smantana.
- 1 fir caltaboş
- 1 fir sângerete
- 1 fir cârnat afumat
- 1 kg cartofi
- untură
- ceapă
- smântână
Mod de preparare:
Se pun la congelator caltaboşul, sângeretele şi cârnatul afumat. După ce s-au întărit, se îndepărtează pieliţa şi se taie felii. Se fierb în coajă cartofii, iar după ce s-au răcit se curăţă şi se taie rondele.
Se unge cu untură o cratiţă, se aşază un strat de cartofi, se presară ceapa tăiată solzişori, apoi un strat de cârnat, caltaboş şi sângerete (amestecate), care se stropesc cu două linguri de smântână.
Se repetă procedura până se termină ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi. Se stropeşte cu smântână şi se dă cratiţa la cuptor pentru 45 de minute, până se rumeneşte deasupra.
Pofta buna!