Borș – beneficii pentru sanatate, proprietati, contraindicatii. Borșul este o băutură tradițională în multe țări din Europa de Est și Asia Centrală. Este obținut prin fermentarea lactobacililor într-un amestec de apă și tărâțe de grâu sau porumb. Borșul este cunoscut pentru gustul său acru și a devenit un ingredient de bază în multe feluri de […]
Mancare cu caltabos si sangerete
PrinteazaMancare cu caltabos si sangerete din: caltabos, sangerete, carnat afumat, cartofi, untura, ceapa, smantana.
Ingrediente:
- 1 fir caltaboş
- 1 fir sângerete
- 1 fir cârnat afumat
- 1 kg cartofi
- untură
- ceapă
- smântână
Mod de preparare:
Mancare cu caltabos si sangerete: pun la congelator caltaboşul, sângeretele şi cârnatul afumat.
După ce s-au întărit, se îndepărtează pieliţa şi se taie felii. Se fierb în coajă cartofii, iar după ce s-au răcit se curăţă şi se taie rondele.
unge cu untură o cratiţă, se aşază un strat de cartofi, se presară ceapa tăiată solzişori, apoi un strat de cârnat, caltaboş şi sângerete (amestecate), care se stropesc cu două linguri de smântână.
repetă procedura până se termină ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de cartofi. Se stropeşte cu smântână şi se dă cratiţa la cuptor pentru 45 de minute, până se rumeneşte deasupra.
Pofta buna!
Rețetă tradițională de colivă – Cum să prepari coliva delicioasă
Rețetă tradițională de colivă – Cum să prepari coliva delicioasă din: grau, zahar, nuca, migdale, stafide, cacao, scortisoara, coaja de lamaie, miere, apa. Ingrediente: 1 kg grâu pentru colivă 200 g zahăr 200 g nucă tocată 100 g migdale tocate 100 g stafide 1 lingură de cacao 1 linguriță de scorțișoară Coaja rasă […]