Mancare cu carne de caprioara
PrinteazaMancare cu carne de caprioara din: pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, ansoa, unt, ulei de masline, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare, scortisoara.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de căprioară
- 50 g slănină
- 100 g ficat de porc
- 3 fileuri de anşoa conservate în saramură
- 50 g unt
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1,5 1 vin roşu
- 1 lămâie
- 1 tijă de ţelină
- 3-4 morcovi
- 1 ceapă
- 5 frunze de salvie
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 crenguţă de măghiran
- 5 bobiţe de ienupăr
- 2 cuişoare
- 3-4 boabe de piper
- sare grunjoasă
- scorţişoară
Mod de preparare:
Mancare cu carne de caprioara: Taie carnea bucăţi potrivite şi pune-o într-un vas, toarnă vinul peste ea, adaugă jumătate din cantitatea de legume tăiate cuburi, plantele aromatice şi mirodeniile şi lasă la marinat 48 de ore.
Toacă legumele rămase şi adaugă fileurile de anşoa, ficatul şi slănina trecute prin maşina de tocat. Adaugă o bucată de lămâie mai groasă, în aşa fel încât să nu se sfărâme şi să poată fi scoasă la un moment dat.
Prăjeşte totul în 2 linguri de ulei încins şi 25 g de unt topit până când grăsimea nu se mai separă la suprafaţă, apoi pune sare, după gust.
Pune bucăţile de carne la prăjit în 2 linguri de ulei încins şi 25 g de unt topit, într-o cratiţă mare. După câteva minute, adaugă tocătura prăjită (după ce, în prealabil, ai scos bucăţile de lămâie) şi vinul strecurat de la marinadă.
Pune puţină sare grunjoasă şi fierbe circa 3 ore, adăugând, dacă este nevoie, câte puţin vin pentru ca mâncarea să nu se prindă de fundul vasului.
Serveşte mâncarea cu mămăligă.
Pofta buna!