Mancare de carne cu dovlecei
PrinteazaMancare de carne cu dovlecei din: carne de porc, ardei capia, pasta de tomate, rosii, usturoi, dovlecei, ceapa, ardei iute, cartofi, faina, galbenus, ulei, sare, piper, marar, malai, varza rosie, gogonele.
- 600 g carne de porc
- 4 ardei capia
- pasta de tomate
- doua rosii
- 4 catei de usturoi
- doi dovlecei
- doua cepe
- un ardei iute
- 500 g cartofi
- 150 g faina
- un galbenus
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- marar
- malai
- varza rosie
- gogonele
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, se curăţă şi se trec prin maşina de tocat.
Se lasă cinci minute, apoi se pun gălbenuşul, sare şi piper după gust.
Se amestecă puţin, apoi se adaugă făina treptat şi se frământă până se obţine un aluat moale nelipicios.
Se formează rulouri potrivit de groase, se taie pătrăţele şi se trec pe dinţii furculiţei pe partea întoarsă.
Se fierb în apă cu sare, se scot într-un bol şi se stropesc cu ulei.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa tocată mărunt, se căleşte două minute, apoi se adaugă carnea de porc tăiată cubuleţe.
Se prăjeşte până devine aurie, se adaugă ardeii capia tăiaţi cuburi şi ardeiul iute tăiat felii.
Se adaugă roşiile tocate mărunt, o lingură cu pastă de tomate, usturoiul feliat, se condimentează şi se adaugă apă de câte ori este nevoie ca să fiarbă carnea.
Se serveste calda, cu mamaliga, salata de varza rosie si marar sau salata de gogonele murate.
Mancare de carne cu dovlecei
Pofta buna!