Mancare de carne de porc cu sos de smantană
PrinteazaMancare de carne de porc cu sos de smantană
Ingrediente:
- 750 g pulpă de porc
- 400 g smântână
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 1 lămâie
- 50 g unt
- 150 g orez
- 2 cepe
- 125 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Mâncare de carne de porc cu sos de smântână: Tai carnea felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei.
Scoţi bucăţile pe o farfurie, iar în uleiul rămas rumeneşti făina, stingi cu smântână diluată cu 100 ml apă şi fierbi sosul la foc domol 15 minute.
Adaugi bucăţile de carne, potriveşti gustul de sare şi laşi să fiarbă 30 de minute.
Intr-un castronel scoţi 3 linguri de sos, le amesteci cu gălbenuşurile, subţiezi cu zeama de lămâie şi adaugi peste carne. Astfel dreasă, laşi mâncarea deoparte până pregăteşti garnitura de orez.
Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în unt, adaugi orezul spălat, stingi cu 450 ml apă şi dai vasul la cuptor pentru 20 de minute.
Aduci mâncarea la masă, fie separate orezul şi carnea, fie puse direct în farfurii.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- carne de porc cu sos de smantana