Mancare de carne in sos de bere
PrinteazaMancare de carne in sos de bere din: carne de vita, ulei, faina, bere blonda, sare, piper, cimbru, dafin, ciuperci, cartofi si patrunjel verde.
Ingrediente:
- 1,2 kg carne de vită
- 100 ml ulei
- 1 lingură făină
- 1 sticlă bere blondă
- sare
- piper
- cimbru
- 1 foaie de dafin
- 500 g ciuperci
Pentru garnitură:
- 600 g cartofi
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi, o rumeneşti uşor în ulei, în oala de fiert sub presiune. Presari bucăţile de carne cu făină, amesteci şi torni atâta bere, cât să le acopere.
Adaugi condimentele şi ciupercile tăiate în lamele, închizi oala şi laşi să fiarbă 45 de minute, din clipa în care supapa începe să se rotească. Cobori presiunea şi deschizi oala.
Ca sosul să fie mai scăzut, măreşti flacăra şi laşi mâncarea să mai fiarbă 5 minute. Atenţie să nu se prindă de fund!
Intre timp, fierbi cartofii în aburi, apoi îi aduci la masă presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt, iar separat, pe un platou, mâncarea.
Pofta buna!