Mancare de carne in sos de bere

Printeaza

Mancare de carne in sos de bere din: carne de vita, ulei, faina, bere blonda, sare, piper, cimbru, dafin, ciuperci, cartofi si patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 1,2 kg carne de vită
  • 100 ml ulei
  • 1 lingură făină
  • 1 sticlă bere blondă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 500 g ciuperci

Pentru garnitură:

  • 600 g cartofi
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi, o rumeneşti uşor în ulei, în oala de fiert sub presiune. Presari bucăţile de carne cu făină, amesteci şi torni atâta bere, cât să le acopere.

Adaugi condimentele şi ciupercile tăiate în lamele, închizi oala şi laşi să fiarbă 45 de minute, din clipa în care supapa înce­pe să se rotească. Cobori presiunea şi deschizi oala.

Ca sosul să fie mai scăzut, măreşti fla­căra şi laşi mânca­rea să mai fiarbă 5 minute. Atenţie să nu se prindă de fund!

Intre timp, fierbi cartofii în aburi, apoi îi aduci la masă presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt, iar separat, pe un platou, mâncarea.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.