Mancare de cartofi, afumatura si aluat
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare de cartofi, afumatura si aluat din: oua, faina, apa, carne afumata de porc, cartofi, sare si piper.
- 2 oua
- faina
- 2 linguri apa
- 800 g carne afumata de porc sau carnati, conservate in untura
- 1 kg cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din făină, ouă bătute şi 2 linguri apă faceţi un aluat mai tare, ca cel de tăiţei. Adăugaţi şi puţină sare. întindeţi apoi o foaie cât mai subţire, ungeţi foaia bine cu ulei de dovleac şi presă- raţi-o cu sare grunjoasă, rulaţi foaia strâns şi tăiaţi ruloul obţinut în segmente de 3 – 4cm.
Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în rondele mai groase. Rumeniţi-i puţin într-o tigaie cu ulei. Ungeţi cu ulei un vas bun de băgat la cuptor, eventual de lut, cu gura largă. Aşezaţi un strat de cartofi, peste el unul de bucăţele de carne şi apoi unul de bucăţi de aluat.
Repetaţi operaţiunea până când se termină ingredientele. Deasupra puneţi un strat mai gros de untură. Turnaţi în vas o cană mare de apă şi puneţi ici şi colo câteva foi de dafin. Acoperiţi bine vasul şi ţineţi-l în cuptor, la foc potrivit, cel puţin 2 ore.
Mancare de cartofi, afumatura si aluat
Pofta buna!