Mancare de cartofi cu ciuperci si verdeata

Printeaza

Mancare de cartofi cu ciuperci si verdeata din: cartofi, lamaie, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 5-6 cartofi, 100 g margarina
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în rondele de 3-4 cm fiecare. Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se taie în feliuţe subţiri.

într-un vas, se topeşte margarina şi, atunci când este suficient de încinsă, se pun ciupercile să se călească puţin, amestecând cu grijă să nu se lipească sau să se sfărâme.

Apoi, se adaugă cartofii, se mai lasă 2-3 minute cratiţa pe foc, apoi se toarnă o cană de apă fiartă. Se fierb legumele înăbuşit, la foc moale, cam o jumătate de oră. Spre sfârşit, se sărează, se piperează şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Se serveşte mâncarea caldă, stropită cu zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.