Mancare de cartofi cu varza de Bruxelles la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de Mancare de cartofi cu varza de Bruxelles la cuptor din: cartofi, ulei de rapita, slanina sau sunca si varza de bruxelles.
- 1,25 kg cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in bucati cu latura de 3 cm
- 4 linguri ulei de rapita
- 200 g de slanina sau sunca afumata taiata bucati
- 700 g varza de Bruxelles
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se aduce la fierbere o oală cu apă, apoi se adaugă cartofii. Se fierb 4-5 minute, se scurg bine, apoi se pun din nou în oală.
Se pune capacul şi se agită oala de câteva ori.
Se pune o tigaie cu fundul gros pe aragaz, la foc mediu, şi se adaugă uleiul. Când s-a încins foarte bine, se adaugă cartofii şi se prăjesc câteva minute.
Se adaugă şunca şi varza, se amestecă totul, apoi se dă la cuptor şi se coace 30 de minute, până ce şunca devine crocantă, iar varza s-a frăgezit.
Mancare de cartofi cu varza de Bruxelles la cuptor
Pofta buna!