Branza Brie este adesea cunoscută sub numele de “Regina Brânzeturilor” și este originară din Franța. Este o brânză cu coajă albă, moale, cremoasă la interior și cu un gust delicat, ușor asemănător cu cel de ciuperci. Coaja este comestibilă și este rezultatul […]
Mancare cu castraveciori si masline
PrinteazaMancare cu castraveciori si masline din: cartofi, ciuperci, conopida, castraveciori, oua, masline, mustar, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 3-4 cartofi
- 100 g ciuperci
- 1 conopidă
- 1 sfeclă roşie
- 2-3 castraveciori muraţi
- 100 g măsline
- 4 ouă fierte tari
- 1 lingură muştar
- 2 gălbenuşuri
- 1 ceaşcă mare ulei
- 20 g salam picant
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mancare cu castraveciori si masline: fierb legumele (în afară de sfeclă) în apă caldă cu puţină sare aproximativ 1 oră.
scot, se trec prin jet de apă rece; se taie felii şi se amestecă împreună cu o maioneză făcută din 2 gălbenuşuri crude, 1 lingură de muştar şi 1 ceaşcă mare ulei.
Sfecla se fierbe separat, în coajă, iar ciupercile se călesc în puţin unt. Amestecul de legume se sărează,se piperează şi se pune pe un platou.
De jur-împrejur se aşază felii de ou fiert, felii de sfeclă fiartă, măsline fără sâmburi şi felii de castravete murat. In mijlocul platoului se aşază felii de salam picant, ţinute câteva minute în ulei încins.
Pofta buna!
supa de pui, pui, maioneza, suc de lamaie, telina, ceapa, ardei iute, nuci, oua fierte, chipsuri de cartofi. Ingrediente: 300ml supa de pui 240gr pui gatit si maruntit 90gr maioneza 1 lingura suc de lamaie 120gr telina tocata 1/2 ceapa tocata 40gr ardei iute tocat 1/2 lingura […]