Mancare de castraveti acri cu usturoi

Printeaza

Mancare de castraveti acri cu usturoi din: castraveti murati, ceapa, ulei, pasta de tomate, usturoi, marar, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg castraveţi muraţi în saramură
  • 1 ceapă mare
  • ulei
  • 2 linguriţe pastă de tomate sau bulion
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare
  • 1 legătură de mărar
  • apă

 

Mod de preparare:

Mancare de castraveti acri cu usturoi: Se spală castraveţii şi se taie în bucăţi. Se pun într-o oală cu apă rece.

După ce au clocotit, se aruncă apa şi, în funcţie de cât sunt de săraţi, se mai fierb încă o dată. Ceapa, tocată mărunt (curăţată şi spălată în prealabil), se pune într-o cratiţă cu ulei, pe foc să se rumenească.

Se adaugă castraveţii, se amestecă bine, se pune şi se lasă să fiarbă la foc mic, înăbuşit. Când castraveţii s-au înmuiat se pătrund cu furculiţa, se adaugă bulionul, subţiat cu apă, usturoiul pisat şi mărarul, tocat.

Se bagă la cuptor şi se lasă până scade din lichid.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.