Mancare de castraveti acri cu usturoi
PrinteazaMancare de castraveti acri cu usturoi din: castraveti murati, ceapa, ulei, pasta de tomate, usturoi, marar, sare.
Ingrediente:
- 1 kg castraveţi muraţi în saramură
- 1 ceapă mare
- ulei
- 2 linguriţe pastă de tomate sau bulion
- 4-5 căţei de usturoi
- sare
- 1 legătură de mărar
- apă
Mod de preparare:
Mancare de castraveti acri cu usturoi: Se spală castraveţii şi se taie în bucăţi. Se pun într-o oală cu apă rece.
După ce au clocotit, se aruncă apa şi, în funcţie de cât sunt de săraţi, se mai fierb încă o dată. Ceapa, tocată mărunt (curăţată şi spălată în prealabil), se pune într-o cratiţă cu ulei, pe foc să se rumenească.
Se adaugă castraveţii, se amestecă bine, se pune şi se lasă să fiarbă la foc mic, înăbuşit. Când castraveţii s-au înmuiat se pătrund cu furculiţa, se adaugă bulionul, subţiat cu apă, usturoiul pisat şi mărarul, tocat.
Se bagă la cuptor şi se lasă până scade din lichid.
Pofta buna!