Mancare de ceapă cu smantana
PrinteazaO reteta de mancare de ceapa cu smantana din: ceapa, smantana, ulei, lapte, vin alb, nuci, paine neagra, marar verde, sare si piper. Consumul zilnic de ceapă crudă scade glicemia, prevenind şi chiar tratând diabetul. Din acest motiv, ceapa nu trebuie să lipsească din dietele diabeticilor, dar şi ale celor care vor să ajungă centenari. Şi asta pentru că ceapa conţine principii active care păstrează tinereţea celulelor din organism, eliminând toxinele.
- 8 cepe mari
- 200 ml smantana
- 2 linguri ulei
- 150 ml lapte
- 100 ml vin alb
- 150 g nuci macinate
- 200 g paine neagra
- 2 legaturi marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi cepele, Tăiaţi-le în sferturi şi puneti-le la fiert în putină apă cu sare. înmuiaţi pâinea în lapte, apoi scurgeţi-o şi stoarceţi-o. Mă- runtiti-o şi amestecaţi-o cu nucile, ceapa fiartă, sare şi piper. Adăugaţi smântână, vinul, mărarul tocat mărunt, amestecaţi ingredientele şi turnati amestecul într-un vas termorezistent, uns cu ulei.
Puneţi vasul la cuptor, până când se rumeneşte preparatul. Este bun cald sau rece.
Mancare de ceapă cu smantana
Pofta buna!