Mâncare cehă
PrinteazaO reteta de mancare ceha din: carne de porc, untura, varza alba, smantana, vin alb, faina, chimen, supa de oase si sare.
- 1 kg carne de porc
- 150 g untura sau ulei
- 3 kg varza alba
- 200 g smantana
- 100 ml vin alb
- 25 g faina
- chimen
- 750 ml supa de oase
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi carnea şi o sărezi, după care o înăbuşi cu 50 g untură sau cu ulei amestecat cu 50 ml apă. înăbuşi varza cu 100 g untură sau ulei şi cu 100 ml apă.
Adaugi 750 ml supă de oase, chimen, smântână, făina dizolvată cu 50 ml apă rece şi le fierbi împreună cu carnea circa 40 de minute.
Spre sfârşitul fierberii, adaugi vinul. Serveşti mâncarea caldă.
Mâncare cehă
Pofta buna!