Salata verde cu oua fierte din: salate, ceapa verde, marar, oua, ulei de masline, otet aromat, sare. Ingrediente: 2 salate 6-8 fire de ceapa verde 2 linguri cu marar tocat 2 oua fierte tari 3 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu otet aromat sare Mod de preparare: Spalati salata frunza cu frunza […]
Mancare chinezeasca: Oua fierte in ceai
PrinteazaOua fierte in ceai
Ouăle fierte în ceai sunt o gustare îndrăgită în sud-estul Asiei şi cartierele chinezeşti din lumea întreagă. Ouăle se fierb în coajă, într-o zeamă de frunze de ceai şi sos de soia închis la culoare.
Zeama se aromatizeazâ cu un amestec chinezesc de cinci condimente (anason stelat, fenicul, scorţişoară, cuişoare şi ardei iute de Sichuan), toate măcinate.
Ouăle se lasă să dea în clocot, se fierb până se întăreşte albuşul. Apoi se scot din zeamă, coaja se crapă uşor cu lingura de jur împrejur, apoi ouăle se aşazâ din nou în zeamă.
Pe măsură ce continuă să fiarbă la foc mic, zeama pătrunde prin coaja ouălor. Fiecare ou fiert în ceai este unic, ca un fulg de zăpadă – un adevărat deliciu vizual şi gustativ.
Pofta buna!
poate iti place si:
Oua fierte tari invelite in sunca sau jambon
Oua fierte tari invelite in sunca sau jambon din: oua, sunca, verdeata, mustar. Ingrediente: 2-4 oua 100 g sunca sau jambon verdeata tocata 1/2 lingurita cu mustar Mod de preparare: Se fierb ouale 6 minute, se tin in apa rece apoi se curata de coaja. Se taie in doua pe lung, se scoate galbenusul. […]
Pofta buna!