Mancare chinezeasca
PrinteazaO reteta de mancare chinezeasca din: piept de pui, ceapa, morcov, ciuperci, boabe de porumb, sare, piper, boia iute, curry, orez si ulei.
- 1 kg piept de pui
- 500 g ceapa sau praz
- 500 g morcov
- 500 g ciuperci
- 500 g boabe de porumb dulce (conserva)
- sare
- piper
- boia iute
- curry
- 1/2 cana orez cu bob lung
- ulei
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui cubuleţe, apoi îl condimentezi cu sare, piper, boia iute şi mult curry (care este la baza acestui preparat tradiţional chinezesc). Ceapa o tai cubuleţe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mare sau îl tai subţire ca beţele de chibrit.
Intr-o cratiţă încinsă pui ulei, apoi ceapa şi morcovul, condimentate şi le căleşti. în altă cratiţă încingi ulei şi pui bucăţile de piept de pui. Când carnea este aproape gata, adaugi ciupercile, după care mai laşi aproximativ 5 minute.
Amesteci această compoziţie cu ceapa şi morcovul călite, după care adaugi şi porumbul. Serveşti preparatul cald, cu garnitură de orez pe care o prepari din jumătate cană de orez fiert în 2 1/2 cană apă, sare şi câteva picături de ulei sau 1 lingură de margarină.
Pofta buna!