Mancare de ciuperci cu fenicul
PrinteazaMancare de ciuperci cu fenicul din: ceapa, ciuperci, ardei, fenicul, sare, piper, ulei.
- 500 g fenicul
- 2 cepe
- 1 kg ciuperci
- 1 ardei capia
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, şi se taie mărunt. Feniculul bine spălat se taie în două, după care se feliază subţire. Ciupercile se spală sub jet de apă şi se taie în patru.
Se căleşte ceapa în uleiul încins, se adaugă feniculul şi amestecând din când în când se lasă la călit. Când este pe jumătate gata, se adaugă ciupercile şi ardeiul tăiat fâşii subţiri şi se prăjesc la foc mare.
După ce ciupercile încep să lase apă, focul se micşorează, vasul se acoperă şi se lasă câteva minute ca toate să se întrepătrundă bine.
La sfârşit se sărează şi se piperează, după care se lasă să se evapore toată zeama lăsată.
Pofta buna!