Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare
PrinteazaO reteta de mancare de ciuperci cu ficatei de pasare din: ciuperci, ficatei de pui, sare, piper, ceapa, unt, orez, cascaval si supa de carne.
- 1/2 kg ciuperci
- 300 g ficatei de pui
- sare
- piper
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 200 g orez
- 50 g cascaval ras
- supa de carne
Mod de preparare:
Ciueprcile bine spalate, le tai felii, apoi tai marunt ceapa si pui totul cu unt in cratita, pe foc mic. Acoperi bine cu un capac si lasi sa se inabusa bine. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, iei cratita de pe foc si o dai deoparte.
Prajesti ficateii in unt si ii stropesti din cand in cand cu putina apa sa nu se usuce. Laşi ficăţeii să se rumenească încet, ca să fie bine pătrunşi. Amesteci ciupercile cu ficăţeii, îi aşezi pe un platou rotund, iar împrejur pui porţii de orez fiert, peste care presari caşcaval ras şi serveşti fierbinte.
Orezul trebuie fiert în supă de carne. Ungi o ceşcuţă cu unt, o umpli cu orez bine presat şi îl răstorni în jurul ficăţeilor cu ciuperci sub formă de moviliţe, presărate cu caşcaval ras sau fără caşcaval, cum doreşti. Presari şi puţin mărar verde deasupra.
Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare
Pofta buna!