Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare

Printeaza

O reteta de mancare de ciuperci cu ficatei de pasare din: ciuperci, ficatei de pui, sare, piper, ceapa, unt, orez, cascaval si supa de carne.

Ingrediente:Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare

  • 1/2 kg ciuperci
  • 300 g ficatei de pui
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 200 g orez
  • 50 g cascaval ras
  • supa de carne

 

Mod de preparare:

Ciueprcile bine spalate, le tai felii, apoi tai marunt ceapa si pui totul cu unt in cratita, pe foc mic. Acoperi bine cu un capac si lasi sa se inabusa bine. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, iei cratita de pe foc si o dai deoparte.

Prajesti ficateii in unt si ii stropesti din cand in cand cu putina apa sa nu se usuce. Laşi ficăţeii să se rumenească încet, ca să fie bine pătrunşi. Amesteci ciu­percile cu ficăţeii, îi aşezi pe un platou rotund, iar împrejur pui porţii de orez fiert, peste care presari caşcaval ras şi serveşti fierbinte.

Orezul tre­buie fiert în supă de carne. Ungi o ceşcuţă cu unt, o umpli cu orez bine presat şi îl răs­torni în jurul ficăţeilor cu ciu­perci sub formă de moviliţe, presărate cu caşcaval ras sau fără caşcaval, cum doreşti. Presari şi puţin mărar verde deasupra.

Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare

Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.