Mâncare de ciuperci cu ficăţei
PrinteazaMâncare de ciuperci cu ficăţei din: ciuperci, ficatei de pui, ceapa, unt, orez, sare, piper, cascaval.
- 500 g ciuperci
- 300 g ficatei de pui
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 200 g orez
- sare
- piper
- optional, 100 g cascaval
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ciupercile şi ceapa. Tai ciupercile în felioare, iar ceapa mărunt. Topeşti într-o cratiţă 30 g unt şi căleşti ceapa, iar după 2-3 minute, adaugi ciupercile şi condimente. Când a scăzut zeama lăsată de ciuperci, stingi focul.
Incingi untul rămas şi înăbuşi ficăţeii sub capac, stropindu-i din când în când cu apă, ca să nu se usuce.
Când ficăţeii sunt rumeniţi şi pătrunşi, îi amesteci cu ciupercile, sare şi piper după gust. Le aşezi pe un platou, iar de jur-împrejur pui grămăjoare de orez fiert pe care, cât sunt calde, le presari cu caşcaval ras.
Mâncare de ciuperci cu ficăţei
Pofta buna!