Mancare de conopida – broccoli
PrinteazaO reteta de mancare de conopida din: conopida, broccoli, sare, seminte de mustar, ceapa, usturoi, ulei de soia, limeta, ardei iute uscat, ketchup de rosii, zahar si hasmatuchi.
- 750 g conopida
- 500 g broccoli
- sare
- 1 lingurita seminte de mustar
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 lingurite ulei de soia
- 1 limeta nestoarsa
- 1 varf de cutit ardei iute uscat, pisat
- 8 lingurite ketchup de rosii
- zahar
- 1 lingura hasmatuchi
Mod de preparare:
Conopida şi broccoli se desprind bucheţele, se curăţă şi se taie cuburi. Se pune apă cu sare la fiert şi se opăresc puţin conopida şi broccoli 3-4 minute. Se scot din apă şi se pun la rece.
Se prăjesc seminţele de muştar într-o tigaie uscată. Se lasă să se răcească. Ceapa şi usturoiul se taie cuburi mici. Se pune uleiu într-un wok la încins şi se prăjeşte ceapa şi usturoiul.
Limeta se spală cu apă fierbinte, se las să se scurgă, se rade coaja. Miezul fructulu se stoarce. Coaja de limetă şi zeama, ardeiu iute şi ketchupul se pun în wok şi se încălzesc. Sosul se condimentează cu sare şi piper.
Conopida, broccoli şi seminţele de muş tar se pun în wok şi se fierb aproximativ 10 minute. Inainte de servire se presară deasupra hasmaţuchi (pătrunjel creţ).
Mancare de conopida – broccoli
Pofta buna!