Mancare de conopida cu patrunjel

Printeaza

Mancare de conopida cu patrunjel din: conopida, cartofi, ceapa, ardei, ulei, sare, piper, boia, cimbru, bulion, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă potrivită (700 g)
  • 2-3 cartofi medii
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 lingură de ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • boia iute
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 1 lingură bulion
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Tocăm fin ceapa curăţată şi spălată în prealabil. Tăiem ardeiul gras cubuleţe. Curăţăm cartofii, îi spălăm bine şi ii tăiem cuburi.

Conopida o rupem bucheţele şi o spălăm sub jet de apă. Punem ceapa la călit în uleiul încins.

Când începe să se înmoaie, se adaugă ardeiul gras, cartofii şi conopida.

Amestecăm uşor câteva minute, apoi stingem cu apă cât să cuprindă legumele şi punem cimbru şi foaia de dafin.

Acoperim cu un capac şi lăsăm să fiarbă 15 mi­nute. Se adaugă bulionul, sare, piper, boia iute şi mai lăsăm să fiarbă 5 minute.

Servim mâncarea presărată cu pătrunjel verde.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.