Mâncare cu ardei si calamar
PrinteazaMâncare cu ardei si calamar din: inele de calamar, vin, coniac, ulei de masline, boia iute, rosii, ceapa, ardei capia, ardei gras, otet, sare, piper, cimbru, usturoi.
Ingrediente:
- un kilogram inele de calamar
- 200 ml vin alb sec
- 100 ml coniac
- 75 ml ulei de masline
- o lingurita cu boia iute
- 6 rosii
- doua cepe
- doi ardei capia
- un ardei gras
- doua linguri cu otet
- sare
- piper
- cimbru
- usturoi
Mod de preparare:
Inelele de calamar se taie bucăţi mai mici, se pun într-un vas cu apă şi oţet ca s,ă mai dispară din miros. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie rondele mai groase şi se pun la călit în ulei încins. Când a devenit aurie se adaugă ardeii capia şi ardeiul gras tăiaţi julien, se mai călesc cinci minute şi se iau din cratiţă cu o spumieră.
In uleiul rămas se prăjesc inelele de calamar, se adauge o cană cu apă şi se fierb puţin. Se adaugă legumele prăjite roşiile date pe râzătoare, vinu alb şi boiaua iute. Se presară sare după gust, se lasă să fiarbă 20 de minute, apoi se adaugă coniacul
Se mai fierbe amestecul înci 15 minute, se verifică de gus şi se presară cimbru proaspăt. La mancare se mai poate adauga usturoi pisat sau feliat.
Mâncare cu ardei si calamar
Pofta buna!